Detoxikace a vánoční svátky

22.12.2016 21:32

Detoxikace a vánoční svátky

Přemýšlíte nad tím, jak nejlépe vyzrát nad prohýbajícími se stoly nezdravého jídla a konzumací sladkých likérů? Je to snadné!

Tvrzení, že Vánoce jsou svátky klidu, by mělo být na místě. Je to čas, kdy bychom měli zpomalit a užívat si krásných chvil. Mít radost ze setkání s rodinou a blízkými lidmi. Je naprosto jasné, že k tomu patří i dobré jídlo a pití. Reakce našeho těla se ale odvíjí od množství zkonzumovaného jídla a alkoholu. Zkuste se zaměřit na radostné pocitity a příjemnou atmosféru. Ochutnávka cukroví a výborná štědrovečerní večere vše výborně dokreslí. Každý z nás vnitřně cítí, co je mu více blízké. Někdo je vegan, makrobiotik a někdo si i přesto rád občas vychutná i méně zdravé potraviny. Vše je v pořádku. Pokud nezahltíme tělo přehnaným obžerstvím, určitě si se vším poradí.

Základní a osvědčené rady jak si dopřát ale cítit se fit i o Vánocích :

  • hlavní jídla konzumujte skoro do sytosti
  • sladké cukroví, chlebíčky a jiné dobroty jen co se vejde na malý dezertní talířek
  • zpestřete si jídelníček čerstvým ovocem, ořechy a semínky (samozřejmě nepražené a nesolené)
  • pijte dostatek čerstvé vody, aby tělo bylo schopno vyplavit co nejvíce škodlivých látek
  • uvařte si bylinkové čaje (například s obsahem kardamonu, anýzu nebo zázvoru)
  • dopřejte si pohyb - nejlépe pěší procházku na návštěvu a nebo do přírody

 

Pokud se přesto stane, že mlsná ruka ujede, pro jednou to nevadí. Čas utíká jako voda a v novém roce bude přeci ideální čas na důkladnou detoxikaci. A jelikož je dobré myslet už dopředu a je doba, kdy chceme být i k sobě štědří, vyberte si základní detoxikační kúru Neera 7 denní s doručením do Vánoc (při objednání do 21.12.2015)

Přejeme vám nádherné a pohodové vánoční svátky a úspěšný start start do nového roku 2016. 

Zpět