Průběh Neera detox - jídelníček před zahájením a postup

01.04.2015 00:25

Průběh Neera detox - jídelníček a postup

Nevíte, jak se na detoxikační kúru připravit? Zde je osvědčený postup - inspirace pro vás!
 
 
 2 - 3 dny před zahájením detoxikační kúry
 
  • vynechtejte alkohohol
  • omezte jednoduché cukry, sladkosti, bílou mouku
  • omezte konzumaci živočišných výrobků a bílkovin obecně
  • připravte si jednoduchá jídla z obilnin: ovesné, rýžové či jahelné kaše, nebo lehké zeleninové "rizoto" z rýže, pohanky, jáhel či špaldy
  • zařaďte především čerstvou zeleninu
  • přidejte také čerstvou zeleninu (1 - 2 ks ovoce denně) - ideálně jablka nebo banány (v létě samozřejmě více druhů)
  • v chladných dnech a nedostatku kvalitní čerstvé zeleniny lze uvařit také polévky z kořenové zeleniny a brambor (bez masa, lušenin, vajec atd.)
 
Takto můžete pokračovat až do zahájení detoxikační kúry, nebo je možné 1 den před tím zařadit jen 100% zeleninové a ovocné šťávy, čersvě vylisované v odšťavnovači (rozdělte si 5 - 6 výživných sklenic šťávy za den).
 
 
Vzorový jídelníček
 
Ráno: rýžová kaše s banánem a medem
Svačina: talíř nakrájené čerstvé zeleniny nebo 1 sklenice odšťavněné zeleniny
Oběd: pohankové "rizoto" s mrkví a hráškem + zeleninový salát
Svačina: talíř nakrájené čerstvé zeleniny nebo 1 sklenice odšťavněné zeleniny
Večeře: vařená rýže se zeleninou, zeleninový vývar
Pití: bylinné čaje a čistá voda
 
Poznámka: Toto není standardní jídelníček, pouze příprava na detoxikační kúru (neobsahuje všechny důležité složky pro běžné stravování)
 
Zahájení Neera detox
 
Obecně doporučujeme začít o víkendu, nebo alespoň ve dnech, kdy máme volnější rozvrh a máme více klidu.
První dávku Neera nápoje můžete zvolit již den předem, místo večeře a nebo začít první den hned ráno.
 
Nápoj Neera nahrazuje pevnou stravu, proto je vhodné si jej rozvrhnout jako např. 4 hlavní jídla za den. Pokud vám to nevyhovuje, lze namíchat dávku na celý den a nápoj popíjet průběžně. 
Rozdělení do několika částí za den nebo průběžné pití je ale důležité. Je potřeba tělo průběžně zásobovat složenými cukry ze sirupu a doplňovat důležité látky k efektivní detoxikaci organismu.
 
Za celý den bychom měli zkonzumovat celkem 2l nápoje. 
Zde je recept na 0,5 l - tedy na jednu porci:
  • 48 ml Neera sirupu
  • špetka kayenského pepře
  • 48ml citronové šťávy
  • dolít vodou tak, aby vzniklo 0,5l nápoje
 
V případě, že vám příliš sladká chuť sirupu nevyhovuje, lze jej o několik ml ubrat. Druhá varianta je, si základ bez vody ještě více rozředite, tedy místo 2l za den vypít např. 3l. Více ředit ale nedoporučujeme!
 
V případě kayenského pepře je také možné korigovat chuť - tak, aby byla pro vás chuť nápoje snesitelná. Nikdy jej ale nevynechávejte!
 
Během detoxikační kúry doporučujeme ráno skleničku vody s rozmíchaným psylliem a trochu vlažné jemně slané vody. Toto lze opakovat i ve večerních hodinách - nikolik však před spaním. Tento proces očisty trávícího traktu by měl trvat alespoň 4 - 5 dní. V případě 3denní kúry tedy celou dobu, u 7denní a delších kúr jen část kúry.
 
Po dokončení detoxikační kúry
 
Navázejte na stejný nebo obdobný jídelníček jako před zahájením - alespoň na jeden den. Po té doporučujeme pozvolna přidávat a vracet se k ostatním potravinám. Pro větší efektivnost celého detoxikačního procesu a vlivu na vaše zraví samozřejmě doporučujeme přejít trvale na zdravější způsob stravování.
 
Důležitá rada na závěr - stejně důležité, jako strava a dodržení detoxikační kúry je vaše psychika. Proto je dobré se uvolnit, mít se rád a dělat to, co je nám příjemné. Udělejte si radost a věřte, že vy to dokážete! Vaše tělo se vám odmění.
 
 
 
 
 
Zpět